Cultuur

Cultuur

Voor de mensen die Cultuur willen opsnuiven:

Het AfricaMuseum in Tervuren ligt slechts op 7 km.

In de steden Leuven en Brussel vindt u voldoende cultuur, musea en tal van andere activiteiten.

In Brussel kan u gratis een kijkje nemen in Parlamentaria en ontdek de fascinerende wereld van het Europees Parlement, dan is er Bozar: een centrum van het culturele en artistieke leven, Museum voor Natuurwetenschappen met zijn levensgrote iguanodons, …  Ontdek ook de mooiste wandelingen van Brussel. Ieder met zijn eigen thema: het strip-parcours, de Europese wijk, Horta, de Kunstberg en nog zoveel meer… wij hebben een mooie wandeling door Brussel voor u klaarliggen met vertrek vanuit Tervuren met tram 44 langs de majestueuze Tervurenlaan, daarna een stukje metro, dan wandelen, en met de metro terug naar de tram. Te voorzien als hele daguitstap.

Leuven biedt dan weer Museum M, een indrukwekkende museumgebouw dat een historische collectie met als ankerpunten de late gotiek - een unieke 15de-eeuwse en vroeg-16de-eeuwse schilderijen- en beeldencollectie - en de 19de eeuw met Constantin Meunier, Jef Lambeaux en Georges Minne als sterkhouders, herbergt.
Of wat dacht u van een bezoek aan de indrukwekkende St-Pieterskerk met de Boutstentoonstelling ?  Een wandeling door het Begijnhof (UNESCO Wereld Erfgoed), of een bezoekje aan de oudste Kruidtuin van België die in 1738 werd aangelegd voor de geneeskunde studenten. 

Bereikbaar met de auto en makkelijk met de bus te bereiken.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x